Lihapata Hot Amigo

• 500 g patalihaa
• 3 kpl (á 50g)  Ridderheimsin Hot Amigo-olutmakkaraa
• 1 rasia (150g) Ridderheimsin basilikaoliiveja
• 2 keltasipulia
• 2 isoa porkkanaa
• 2 palsternakkaa
• 3 valkosipulinkynttä
• 4 dl punaviiniä
• 2 tölkkiä tomaattimurskaa
• 3–4 dl vettä
• 3 laakerinlehteä
• oliiviöljyä
• suolaa, mustapippuria

Kuutioi porkkanat, sipulit ja palsternakat ja viipaloi kaksi olutmakkaraa.  Ruskista lihat kattilassa, lisää kasvikset ja murskaa sekaan valkosipulinkynnet. Anna kasvisten ruskistua lihan kanssa.  Lisää vesi, tomaattimurska ja viini. Mausta laakerinlehdillä, suolalla ja pippurilla. Anna hautua kannen alla vähintään 2,5 tuntia. Sekoittele silloin tällöin. Kun pata on valmis, viipaloi oliivit ja viimeinen Hot Amigo-olutmakkara mukaan pataan. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile suolakurkun ja riisin kanssa.