Oliiveilla ja fetalla höystetyt kikhernepihvit tomaattipestolla

Kikhernepihvit

  • 800 g säilykekikherneitä
  • 1 rasia (150g) Ridderheimsin basilikaoliiveja
  • 1,5 kananmunaa
  • 1 dl panko-korppujauhoja
  • ½ keltasipuli
  • 1 tl sambal oelekia
  • 100 g fetaa
  • 1 sitruuna
  • voita
  • suolaa, pippuria

Pesto rosso

• 1 rasia (150g) Ridderheimsin aurinkokuivattuja tomaatteja yrttimarinadissa
• 1 valkosipulinkynsi
• 1 ruukku tuoretta basilikaa
• ½ dl parmesaania
• ½ dl pinjansiemeniä
• ½ oliiviöljyä
• suolaa, pippuria

Valuta kikherneet ja sekoita niistä taikina kananmunien, korppujauhojen, sambal oelekin ja sipulin kanssa. Murusta feta, leikkaa oliivit reiluiksi paloiksi ja raasta sitruunan kuori. Sekoita ainekset taikinaan ja mausta suolalla ja pippurilla.  Muotoile taikina pihveiksi, paneeraa panko-korppujauhoissa ja paista pihvit kullanruskeiksi keskilämmöllä. Ruskista voi tarjoilua varten.

Silppua tomaatit, valkosipuli, pinjansiemenet ja parmesaani hienoksi tai sekoita sauvasekoittimella.  Lisää marinadia ja oliiviöljyä, kunnes saat haluamasi koostumuksen. Mausta suolalla ja pippurilla.