Carbonara Pomodore

Carbonara Pomodore

4 hengelle

• 400 g spagettia
• 1 rasia (150g) Ridderheimsin aurinkokuivattuja tomaatteja
• 1 pkt pekonia
• 1 keltasipuli
• 4 dl kermaa
• 4 munankeltuaista
• jauhettua mustapippuria
• suolaa
• parmesaania

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, siivilöi vesi pois ja kaada pasta takaisin kattilaan. Kun pasta kiehuu, suikaloi ja paista pekoni ja silppua sipuli. Lisää sipuli pekonin joukkoon ruskistuksen loppuvaiheessa. Nosta tomaatit marinadista ja hienonna. Raasta parmesaani ja erottele keltuaiset valkuaisista. Carbonaran valmistuksessa on useita eri koulukuntia. Yksi vaihtoehto on se, että sekoitat kerman, keltuaiset ja parmesaanin keskenään ja lisäät seoksen sen jälkeen lämpimän pastan joukkoon. Lämmitä pasta tämän jälkeen nopeasti. Lisää lopuksi pekoni ja sipuli ja tarjoile heti.